

megtekintve: 341 281 alkalommal
elkészítve: 377 alkalommal megfőztem én is
Előkészítés:
A mazsolát rumba áztatjuk. A tojásokat kettéválasztjuk. A túrót villával áttörjük. A formát kivajazzuk. A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük.
Elkészítés:
1. A tojássárgákat a vajjal, a cukorral, a vaníliás cukorral és egy csipet sóval habosra keverjük. Hozzáadjuk a fahéjat, a citromhéjat, a túrót, a grízt, és végül a rumos mazsolát és a pisztáciát.
2.A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a masszába forgatjuk. Az egészet beleöntjük a formába, és a sütőben kb. 60 percig sütjük.
3. A formában hagyjuk 10 percig hűlni, majd tálra borítjuk, és teljesen kihűtjük. Tálaláskor vastagon megszórjuk porcukorral.
sütési idő: 60 min
hőfok: 180 °C
Hozzávalók 6 személyre
5 dkg mazsola
2 ek. rum
3 tojás
50 dkg túró
5 dkg vaj + a formához
75 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1/2 tk. őrölt fahéj
1 citrom reszelt héja
5 ek. búzadara (gríz)
5 dkg vágott pisztácia (nem sós)
porcukor