

megtekintve: 27 313 alkalommal
elkészítve: 69 alkalommal megfőztem én is
A gyömbért szeleteljük fel vékonyan, vagy reszeljük le. A reszeléssel több hatóanyag szabadul fel. Fokhagymaprésen törjük át a fokhagymagerezdeket.
Tegyük bele egy kis - kb. 2 dl-es - jól záródó üvegbe és öntsük fel mézzel.
Naponta legalább egy-két alkalommal rázogassuk össze jó alaposan, de akár azonnal fogyaszthatjuk is. Tároljuk hűtőben. Egyéni döntésünk alapján bármely időszakban, de a fokhagyma miatt ajánlott este fogyasztani egy kis kávéskanállal.
Nagy népszerűségnek örvend, nem csodaszer, de megfázásos tünetek esetén nagyon hatásos lehet.
Még alábbiakra is keress rá az oldalon:
- Gyömbéres elixír
- Gyömbéres méz
- Gyömbéres citromos méz
4 gerezd fokhagyma
2 kisebb db gyömbér
1 kis üveg méz