megtekintve: 1 885 alkalommal
elkészítve: 54 alkalommal megfőztem én is
A tésztához a vajat a cukorral habosra keverjük, majd a többi hozzávalóval összedolgozzuk. Diónyi darabokat gömbölyítünk és sütőpapírral bélelt tepsire téve 180 C fokos sütőben kb. 9-10 perc alatt megsütjük. A zseléhez a gyümölcsöt a cukorral felfőzzük, botmixerrel simára keverjük. A vízben simára keverjük a keményítőt, a gyümölcspéppel sűrűre főzzük. Még melegen habzsákba töltjük, és a kisült gombócok felére nyomunk egy adagot, majd egy másik gombócot ráteszünk. Ha teljesen kihűlt olvasztott csokival díszíthetjük.
főzési idő: 10 min
sütési idő: 9 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Nagyon finom, dobozban sokáig eltartható.
140 gr liszt
80 gr vaj
100 ge cukor
1 tojás
40 ml tej
30 gr kakaó
1 teáskanál sütőpor
pici só
1 vaníliás cukor
A zseléhez:
270 gr mirelit gyümölcs
100 gr cukor
30 gr keményítő
30 ml víz