

megtekintve: 18 267 alkalommal
elkészítve: 251 alkalommal megfőztem én is
Előkészület: 20 perc
A kelkáposztát megmossuk, lecsorgatjuk, torzsáját kivágjuk, leveleit ujjnyi vékony csíkokra vágjuk.
A burgonyát meghámozzuk, majd kis kockákra daraboljuk.
A kelkáposztát és a burgonyával feltesszük főni egyben, annyi vízben, hogy ellepje őket.
Beletesszük még a sót, a köménymagot és a zúzott fokhagymát is.
30 perc alatt puhára főzzük.
Elkészítjük a rántást, majd a lisztet a zsíron zsemleszínűre pirítjuk.
Hideg vízzel felengedjük és állandó kevergetés közben berántjuk a főzeléket, majd végül belekeverjük a tejfölt és felforraljuk.
főzési idő: 40 min
Feltétként ízlés szerint tükörtojást, pörköltet, sült húst, fasírtot, lecsókolbászt adhatunk hozzá.
60 - 70 dkg kelkáposzta
30 dkg burgonya
1 dl tejföl
2 gerezd fokhagyma
2 mk köménymag
2 tk só
5 dkg zsír
3 ek liszt