Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Káposztás lepény recept

A recept értékelése: 3,4 pont
  • 75 min
  • könnyû
  • nagyon olcsó

megtekintve: 443 alkalommal

elkészítve: 12 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Ana's Kitchen

Szavazok

Havi receptverseny

Ez a recept részt vesz a havi receptbeküldő versenyben. Szavazz rá ha tetszik





További receptek...

Elkészítése

A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. Amikor felfutott az élesztő beletesszük a többi hozzávalót is és jó alaposan átgyúrjuk a tésztát.
Meleg helyen kelesszük duplájára a tésztát 40 perc alatt.
A káposzta elkészítéséhez elég annyi idő, amíg hagyjuk a tésztát kelni. Lereszeljük, vagy aprítógéppel picire daráljuk a megtisztított káposzta leveleit, sózzuk és állni hagyjuk egy ideig. Később kinyomkodjuk belőle a vizet, majd kevés zsiradékon, alacsony hőfokon megdinszteljük, sózzuk, borsozzuk és fedő alatt, néhányszor átkeverve hagyjuk jól megpuhulni.
A megkelt tésztát 10 részre osztjuk és egyenként egy kisebb kör alakra nyújtjuk és megtöltjük 2-3 evőkanálnyi káposztával, majd ráhajtjuk félhold alakban a tészta másik felét, a széleit jól rányomkodjuk és még egy villa hegyével végigjárjuk a széleket, így biztosan nem fog szétnyílni sütés közben. Ugyanígy járjunk el az összes többi tésztadarabbal.
Sütőpapírral borított tepsire tesszük, megszúrjuk villával néhány helyen, megkenjük tojássárgájával.
Előmelegített sütőben megsütjük 180 C fokon 20 perc alatt.
Jó étvágyat!

sütési idő: 20 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Személyes jó tanács

Érdemes tűpróbát végezni hogy valóban megsültek e.
Joghurttal, kefirrel a legfinomabb!

Hozzávalók

250 ml langyos tej
7 g szárított élesztő vagy 25 g friss élesztő
2 teáskanál kristály cukor,
1 csapott evőkanál só
1 evőkanál zsír
2 db tojássárgája a kenéshez
50 g vaj
500 g liszt
1 db tojássárgája
fél fej káposzta
kevés olaj vagy zsír
só, bors

Kövess minket a Facebookon is!