megtekintve: 6 129 alkalommal
elkészítve: 159 alkalommal megfőztem én is
A tojásokat szétválasztjuk ,a tojás fehérjét felverjük a cukorral és egy csipet sóval kemény habbá .
A tojássárgáját kikeverjük a vízzel a narancs levével majd beleszórjuk a sütőporos lisztet a durvára aprított diót ,a reszelt narancshéjat, a darabos narancsot és a narancshéjat .Összekeverjük majd a tojásfehérje hab negyedével lazítjuk.
A többi habot apránként laza mozdulatokkal beleforgatjuk a és összekeverjük.
Egy 26 cm átmérőjű torta forma alját sütőpapírral kibéleljük és beöntjük a diós piskóta masszát.
A sütött előmelegítjük 180 c .
A tortát betoljuk a sütőbe 25-30 percre.tűpróbával ellenőrizzük ,hogy meg sült e a közepe is.
Amíg sül a piskóta elkészítjük a krémet .A tejből és a lisztből vaníliás cukorból fehér krémet főzünk .
A vajat kikeverjük a porcukorral és a narancslével.
Ha kihűlt a krém akkor összeverjük .
Annyit veszünk ki a krémből amivel a tortát betudjuk vonni.
A megmaradt krémbe beleforgatjuk a narancs kockákat.
Ha tortánk megsült akkor rácson kihűtjük
Ha kihűlt akkor három részre vágjuk. / korongra/
Megtöltjük a lapokat a krémmel .Majd a másik krémmel bevonjuk a tortát.
Tejszínhabbal díszítjük a tortát. és narancs karikákkal.
A felvert tejszínt csillag csöves habzsákba szedjük és habrózsákkal kidíszítjük a tortát a tetejére narancs szeleteket rakunk.
2 órára hűtőbe tesszük hogy a krém megdermedjen és az ízek összeérjenek.
sütési idő: 35 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: légkeverés
Hozzávalók: 8 db egész tojás,4 evőkanál meleg víz ,12 evőkanál liszt,12 evőkanál cukor,1 db sütőpor,15 db gerezd dió durvára aprítva,1 narancs reszelt héja,1 teáskanál apró kockára vágott narancshéj, 1 evőkanál hártyázott narancs kocka,1 evőkanál narancslé csipet só,1db narancs.A krémhez: 0.5 dl tej, 5 evőkanál liszt,25 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 1 narancs reszelt héja, 1 csomag vaníliás cukor,1 hártyázót narancs felkockázva.2 dl habtejszín.