Marlenka háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Málnás-túrós torta recept

A recept értékelése: 3,4 pont
  • 120 min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 2 511 alkalommal

elkészítve: 32 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: sebloeb

Elkészítése

Tészta
A tojások sárgáját a cukorral felverjük. Majd belekeverjük a lisztet, és óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjét.
A masszát elosztjuk a gáztepsiben és egy kerek tortaformában.
180 fokon készre sütjük.

Túrós töltelék
A túrót a tejjel robotgéppel elkeverjük.
A mascarponét habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, beledolgozzuk a túrókrémet, a citrom levét és reszelt héját.
A hideg vízbe beletesszük a zselatint, és elkeverjük. Majd lassú tűzön feloldjuk állandó keverés mellett. Hozzáadunk először 3-4 evőkanál túrókrémet, majd belekeverjük a túrós krémbe.
A tejszínt felverjük habnak, és ezt is beleforgatjuk óvatosan a krémbe.

Málnás töltelék
A málnát a cukorral felfőzzük.
Hozzáöntünk annyi vizet, hogy 500 ml legyen.
A pudingport elkeverjük tortazselével, hozzáadjuk a málnához, és folytonos keveréssel, kis lángon besűrítjük.
Félretesszük hűlni, időnként keverjük meg.

Torta összeállítása
Egy kerek tálat kibélelünk alufóliával. A nagy piskótalapot feldaraboljuk, és kibéleljük vele a tálat. A túrós krém felét rákenjük a piskótára.
A kerek piskótalapot félbevágjuk. Mindkét lap egyik oldalát megkenjük a málnás zselével. Az egyik lapot málnás felével rátesszük a túrókrémre. Rákenjük a túrókrém másik felét, majd rátesszük a másik málnás zselével megkent kerek lapot.
Betesszük a hűtőbe (én egy éjszakára tettem be), majd tálcára borítjuk, a fóliát lehúzzuk, és rácsorgatjuk a forró vízben felolvasztott étbevonót.

Díszítés
Elkészítjük a pipacsokat.
A marcipánmasszát piros, zöld ételfestékkel, illetve kakaóporral színezzük.

sütési mód: alsó sütés

Hozzávalók

Tészta
6 db tojás
6 púpozott ek finomliszt
6 púpozott ek cukor

Túrós töltelék
250 g tehéntúró (zsírszegény)
100 ml tej (1,5%)
250 g mascarpone
500 ml habtejszín
100 ml víz
30 g zselatin
2 csomag vaníliás cukor
1 db citromhéj
1 citromból nyert citromlé
200 g porcukor

Málnás töltelék
250 g málna (fagyasztott)
3 púpozott ek cukor
1 tasak vaníliás pudingpor
1 csomag tortazselé

Bevonat
200 g tortabevonó

Díszítés
100 g marcipán
6 csepp ételfesték (piros, zöld)
1 g cukrozatlan kakaópor

Kövess minket a Facebookon is!