

megtekintve: 11 655 alkalommal
elkészítve: 293 alkalommal megfőztem én is
Az élesztőt kis cukros tejben megfuttatjuk, és a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Letakarva hűvös helyen pihentetjük. (én egy éjszakát a spájzban hagytam).
A töltelékhez megforrósítjuk a tejet, a többi hozzávalóval összedolgozzuk.
A tésztát vékonyra kinyújtjuk, nagyobb pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, szélére kiskanállal teszünk a töltelékből, felsodorjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.
180 C fokos sütőben szép rózsaszínűre sütjük (kb.20 perc), még melegen vaníliás porcukorban meghempergetjük. Dobozban sokáig eláll.
sütési idő: 20 min
sütési mód: alul-felül sütés
Tetszés szerint variálhatjuk a tölteléket, én most diós, mákos, túrós töltelékkel töltöttem.
50 dkg liszt
20 dkg zsír
2 dl tejföl
pici só
2 dkg élesztő
2 kanál porcukor
Töltelék:
25 dkg mák
15 dkg cukor
0,5 dl tej
1 vaníliás cukor