

megtekintve: 17 129 alkalommal
elkészítve: 255 alkalommal megfőztem én is
Elkészítés
1. A tojásokat feltörjük, és villával kikeverjük.
2. Hozzáadunk annyi lisztet, hogy kemény tésztát kapjunk.
3. Vöröshagyma reszelőn lereszeljük egy tepsibe.
4. Előmelegített sütőben a legkisebb fokon kb 15 percig szárítjuk, majd kivesszük összekeverjük és további 15 percre visszatesszük.
5. Utána elzárjuk a sütőt és bent hagyjuk a tarhonyát szikkadni.
6. Tésztaszűrőn átszitáljuk és ha kihűlt papírzacskóba vagy textil zsákba tesszük.
7. Ami átpotyogott a tésztaszűrön azt levesben elhasználható.
Főzés elkészítése:
1. Kevés olajon megmelegítjük a tarhonyát.
2. Ha megmelegedett akkor annyi sós, felforralt vizet öntünk rá, hogy ellepje.
3. Fedővel lefedve kb 10 percig főzzük, majd lehúzzuk a gázról és hagyjuk had dagadjon tovább.
Hozzávalók
10 db tojás
liszt
Főzéshez:
Olaj
Só