

megtekintve: 7 535 alkalommal
elkészítve: 132 alkalommal megfőztem én is
A lisztet és a porcukrot átszitáljuk, és egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a vaníliacukrot, a sütőport, pici sót és összedolgozzuk a szobahőmérsékletű margarinnal. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd a citrom reszelt héját. A kapott tésztát megfelezzük, hozzáadjuk az ételfestéket, jól átgyúrjuk, majd a tésztát 3 mm vastagságúra nyújtjuk. Virág alakú szaggatóval lyukas, és tele formákat szúrunk. Előmelegített sütőben arany barnára sütjük, majd baracklekvárral (tetszés szerint bármilyen ízzel) megkenjük és összeragasztjuk.
- 1 kg liszt
- 2 Ráma margarin
- 50 dkg porcukor
- 3 cs. vaníliacukor
- 1 cs. sütőpor
- 3 tojás
- 1 cirom reszelt héja
- pici só
- piros, sárga ételfesték
- baracklekvár, szilvalekvár stb.