Marlenka háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Csokis őzgerinc recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 45 min
  • könnyû
  • olcsó

megtekintve: 12 602 alkalommal

elkészítve: 85 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: M. Attiláné

Elkészítése

A nápolyi ostyalapot a saját csomagolásában felbontás nélkül apródarabokra tördelem, majd kibontom és egy tálba öntöm.
A margarint 3 egész tojással, cukorral gőz felett felverjük, majd hozzáadjuk a 2 csomag csokipudingport. Amikor sűrűsödik, akkor jó.
Ezután már nem kell főzni, majd hozzáadjuk a durvára vágott diót, közben a zselés cukrot elkeverjük a kakaóporral, majd ezt is hozzáadjuk,
Végül az összetört nápolyi ostyalapot is hozzá adjuk, és az egészet még egyszer jól átkeverjük.
Fóliával kibélelt őzgerincbe tenni, jól belenyomkodjuk.
Miután kihűlt, 1-2 órára hűtőbe tesszük.
Tálalásnál az őzgerincformából kivesszük, a fóliát levesszük, és ujjnyi szeletekre vágva tálaljuk.

főzési idő: 20 min

Hozzávalók

1 csomag nápolyi ostyalap (5 db nagyméretű)
25 dkg margarin
2 cs. csokoládés pudingpor
3 egész tojás
2 ek. kakaó
10 dkg durvára vagdalt dió
10 dkg zselés cukor
20 dkg kristálycukor

Kövess minket a Facebookon is!