Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Rebarbarás-almás csiga bodzavirággal. recept

A recept értékelése: 3,5 pont
  • 60 min
  • könnyû
  • olcsó

megtekintve: 11 675 alkalommal

elkészítve: 170 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Kard Éva

Elkészítése

A rebarbarát és az almát meghámozni, majd kockákra felvágni. Egy edénybe tenni és felönteni kb. 0,5 dl vízzel, hozzáadni a cukrot, az őrölt fahéjat, majd pár perc alatt puhára főzni. Ezután botmixerrel pépesíteni, és végül teljesen kihűteni.

A kihűtött masszához keverni a vaníliás cukrot, és a vaníliás pudingport, majd belecsipkedni a bodzavirágot.

A előnyújtott leveles tésztát kicsavarni a papírból, majd egyenletesen rákenni a rebarbarás-pudingos masszát. (mindkét leveles tésztával így járjunk el)

Ezután a papír segítségével óvatosan feltekerni, mint a bejglit, majd éles késsel kb. 1 cm-es csíkokra felszeletelni.

Ezután sütőpapírral bélelt tepsibe helyezni egymástól kicsit távolabb a csigákat. (sütés közben nőni fognak a csigák!!!)

Előmelegített sütőbe, magasabb hőmérsékleten kb. 25 perc alatt szép pirosra sütni.

sütési idő: 25 min
hőfok: 170 °C
sütési mód: légkeverés

Személyes jó tanács

Tálalás előtt langyosra hűteni, majd ízlés szerint porcukorral megszórva kínálni.

Hozzávalók

2 cs leveles tészta
10-15 dkg rebarbara
1 db alma
2-3 bodzavirág
1 cs vaníliás pudingpor
2-3 ek cukor
1 kk őrölt fahéj
2 cs vaníliás cukor
0,5 dl víz

Kövess minket a Facebookon is!