Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Fokhagymás-tökmagos kenyérkoszorú recept

A recept még nem lett értékelve
  • 45 min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 8 849 alkalommal

elkészítve: 215 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Papp Alexandra

Elkészítése

Langyos vízzel elkeverjük a cukrot, 1 ek lisztet, és az élesztőt, majd langyos helyre tesszük és hagyjuk felfutni. A maradék lisztet átszitáljuk, és elkeverjük a sóval, a tökmag felével, a zúzott fokhagymával valamint az olvasztott margarinnal. Ezt követően hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, és jól összedolgozzuk. A tésztát letakarjuk, és langyos helyen a duplájára kelesztjük. Amikor a tészta megkelt, lisztezett deszkára tesszük, és három egyenlő részre osztjuk. Először cipókat készítünk, majd vékony rudakat sodrunk belőlük, és hármas fonással összefonjuk a szálakat, melyből végül egy koszorút készítünk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tetejét megkenjük tojással, rászórjuk a megmaradt tökmagot, és előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük.

Hozzávalók

- 50 dkg liszt
- 12,5 Ráma margarin
- 10 dkg tökmag
- 1 tk só
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 ek kristálycukor
- 3 dkg élesztő
- 3 dl víz
- kevés őrölt fehér bors

Kövess minket a Facebookon is!