megtekintve: 10 848 alkalommal
elkészítve: 312 alkalommal megfőztem én is
Elkészítés:a 6 tojás sárgáját kikavarjuk a barna cukorral,és a vízzel,a tojásfehérjét csipet sóval félig felverjük,majd apránként hozzáadjuk a cukrot,és kemény habot verünk belőle.
A felvert tojásba felváltva belekeverjük a sütőporos lisztet,a kakaót,a felvert kemény habot .Laza mozdulatokkal ,hogy a hab ne törjön össze.
A sütőt előmelegítjük 180 c fokra .
A kész piskótát egy 24 cm kikent ,lisztezett formába simítjuk,majd betoljuk a sütőbe 25-30 percre.
Amíg sül tortánk,addig elkészítjük a citrom krémet,és mázt.
A mascarponét kikavarjuk a porcukorral,és citrom lével ,és reszelt citrom héját. A tejszínt felverjük ,cukor nélkül .a felvert tejszínt ,és a mascarpone krémet és hozzáadjuk a z instant zselé fixet.Jól kikavarjuk.A citromos cukor mázat a úgy készítjük ,hogy a porcukrot kikavarjuk a citromlével.
Ha kisült torta hűlni hagyjuk. Ha kihűlt három részre vágjuk,első karikára rákenjük a citromos krém felét,majd befedjük a következő lappal,ismét citrom krém következik ,majd rárakjuk a torta tetejét.A kész citromos cukor mázzal leöntjük elsimítjuk,és az oldalát is körbe kenjük. Kandírozott citrom ,és narancs héjjal díszítjük. Ha megszáradt a cukor máz szeletelhetjük a tortát.
sütési idő: 30 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: légkeverés
A piskótához mindig adjuk vizet,és sütőport,mert így könnyebb légiesebb lesz .
A piskótához:
Hozzávalók :6 db tojás,3 evőkanál barna cukor,3 evőkanál kristálycukor, 6 evőkanál liszt,1/2 csomag sütőpor,2 evőkanál víz, 2 evőkanál kakaó,csipet só.
Krémhez:
2 dl cukrász tejszín hab ,250 gr mascarpone,2 evőkanál porcukor,4 evőkanál citromlé,1 citrom reszelt héja,1 csomag instant zselé fix.
Mázhoz 20 dkg porcukor,4 evőkanál citromlé.
Díszítéshez 10 dkg vegyes kandírozott gyümölcs.