

megtekintve: 8 492 alkalommal
elkészítve: 215 alkalommal megfőztem én is
A tojásokat habosra keverjük a cukorral, a vízzel, majd apránként hozzáadjuk a sütőporos, kakaós lisztet.Sütőpapírral bélelt nagy gáztepsibe simítjuk. Megsütjük. Ha kihűlt 3 egyforma lappá vágjuk.
A krémhez a tejben megfőzzük a pudingot, még melegen simára keverjük benne a csokoládét, kihűtjük. A cukrot habosra keverjük a margarinnal, és a kihűlt pudinggal egyneművé keverjük, ( mehet bele kicsi rum). A lapokat betöltjük a krémmel, ( meg lehet szórni kis meggy befőttel), majd tetszés szerint díszítjük. Én most pillecukorból készült virágokkal díszítettem.
főzési idő: 10 min
sütési idő: 15 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Hozzávalók a piskótához:
5 tojás
5 kanál liszt
2 kanál kakaó
2 kanál víz
5 kanál cukor
sütőpor
A krémhez:
2 csomag csokoládé ízű pudingpor
5 dcl tej
1 tábla csokoládé
20 dkg margarin
20 dkg cukor
kis rum ( aroma)