megtekintve: 19 337 alkalommal
elkészítve: 349 alkalommal megfőztem én is
Elkészítése:
Tészta: A hozzávalókat összegyúrjuk, majd 4 vagy 5 cipóra osztjuk a tésztát. Kinyújtjuk mindet olyan méretűre, amekkora a tepsink. Margarinnal kikent tepsiben egyenként kisütjük a lapokat 180c fokon kb 8-10 percig.
Krém: A tejből és a lisztből sűrű cinkét főzünk és kihűtjük. A 25 dkg margarint a 25 dkg porcukorral és vaniliás cukorral habosra keverjük. Ha a cinke kihűlt az egészet összekeverjük és megkenjük vele a lapokat. A tetejét csokoládé mázzal díszítjük.
Ha egy napot állni hadjuk másnapra puhább és finomabb.
Elkészítési idő: 50 perc
Adag: 8 fő
Ár: 800 ft
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Hozzávalók:
Tészta:
-10 evőkanál olaj
- 10 evőkanál kristály cukor
- fél csomag szalalkáli
- 1 kis doboz sűrített paradicsom
- 3 db tojás
- 1 csipet só
- és annyi liszt, hogy könnyen nyújtható tészta legyen
Krém:
- fél liter tej
- 5 evőkanál liszt
- 25 dkg margarin
-25 dkg porcukor
- 1 csomag vaniliás cukor