megtekintve: 8 345 alkalommal
elkészítve: 244 alkalommal megfőztem én is
A tojásokat ketté választjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk az eritritet is és tovább verjük robotgép segítségével, ezt követően a tojások sárgáját is hozzáforgatjuk, végül a darált mákot is belekanalazzuk, és homogénné kevertetjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük, és előmelegített 180 fokos sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük. Ne süssük túl!
Hagyjuk kihűlni. Én nem szoktam a piskótát, ki-be tekergetni, ha nem sütjük túl fel lehet tekerni anélkül is, ha túlsütöttük, így sem, úgy sem... Megkentem házi - cukor nélkül eltett - baracklekvárral, óvatosan feltekertem, Azonnal fogyasztható.
sütési idő: 10 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: légkeverés
5 db M-es tojás
5 ek eritrit
6 ek mák, ledarálva Kókuszreszelékkel is működik!
Töltelék: házi baracklekvár
Tetejére: nyírfa porcukor