megtekintve: 10 142 alkalommal
elkészítve: 253 alkalommal megfőztem én is
Elkészítés: (kb. 30 perc)
A hozzávalókat (a csoki kivételével) összegyúrjuk, amíg össze nem áll a tészta. Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, kis gombócokat formázunk a tésztából, melyeket ellapítunk a tenyerünkkel, majd tepsibe sorakoztatjuk egymástól kicsit távol. 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb. 12 percre, s világosra sütjük. Közben megolvasztjuk a csokoládét, a kihűlt kekszeket félig megmártjuk a csokiban, s rácson megszárítjuk.
sütési idő: 12 min
sütési mód: alul-felül sütés
Bűntudat nélküli nasi!
10 dkg zabpehely ledarálva
2 dkg nyírfacukor
1 mokkáskanál sütőpor
5 dkg margarin
1 db tojás sárgája
rumaroma ízlés szerint
10 dkg darált dió
1 marék mazsola
csipet só
1 evőkanál tejföl
1 tábla 70 %-os étcsokoládé