

megtekintve: 8 171 alkalommal
elkészítve: 246 alkalommal megfőztem én is
A csirkemellet felszeleteljük, besózzuk, majd kicsit kiklopfoljuk.
A trappista sajtot lereszeljük.
Egy jénai tál aljára reszelünk egy kis sajtot, majd ráhelyezzük a kiklopfolt, besózott csirkemellet.
Erre jön megint a reszelt sajt, majd újra a csirkemellek. Addig pakoljuk egymásra a hozzávalókat, amíg el nem fogynak. Úgy rakjuk, hogy a tetejére sajt kerüljön.
A jénaira rátesszük a tetejét és előmelegített sütőben, kb. 40 percig sütjük, hogy az egész hús átsüljön.
Tört krumplival, vagy sült krumplival és zöld-körettel tálaljuk.
sütési idő: 40 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Ha olyan jénai tálunk van, aminek nincs teteje, akkor az is jó, ha alufóliát rakunk rá.
80 dkg csirkemell
30 dkg reszelt sajt
1 púpos teáskanál só