megtekintve: 11 316 alkalommal
elkészítve: 316 alkalommal megfőztem én is
A tésztához 4 tojást keményre felverünk elektromos habverővel 4 evőkanál cukorral, majd beleforgatjuk óvatosan a lisztet, melybe előzőleg belekevertünk 1 teáskanál szódabikarbónát. Egy 22 × 38 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd belesimítjuk a masszát. 180°C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, majd kihűtjük. A maradék hozzávalókból egy ugyanekkora lapot sütünk, csak kakaóporral, majd ezt is kihűtjük.
Míg a lapok hűlnek, elkészítjük a krémeket. A vaníliás pudingport elkeverjük a cukorral és a vízzel, majd állandó keverés mellett felfőzzük. 4 evőkanál vízben elkeverjük a zselatint és addig melegítjük, míg fel nem olvadt, majd a vaníliás krémhez keverjük. Még melegen hozzáadjuk a margarint és összekeverjük.
A csokis pudingport ugyanúgy készítjük el, mint a vaníliást.
Míg a krémek hűlnek, az 5 dl tejszínt felverjük, majd a hideg pudingokhoz keverünk 4-4 evőkanálnyit belőle .
Betöltjük a lapokat: alulra tesszük a sárga piskótát, majd rákenjük a csokis krémet. Erre kerül a csokis piskóta, majd rákenjük a vaníliás krémet. Kissé megnyomkodjuk. A tetejére a felvert tejszínhabot simítjuk. ( én kis olvasztott csokoládét csorgattam rá)
főzési idő: 2 min
sütési idő: 2 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
nagyon finom, mutatós, igazi ünnepi sütemény.
Hozzávalók a piskótához:
8 tojás
8 evőkanál cukor
7 evőkanál liszt
2 evőkanál kakaópor
2 teáskanál szódabikarbóna
Vaníliás krém:
7 dcl víz
2,5 csomag vaníliás pudingpor
1 csomag zselatin
4 evőkanál víz
4 evőkanál cukor
7 dkg margarin
4 evőkanál tejszínhab
Csokis krém:
7 dcl víz
2,5 csomag csokoládés pudingpor
1 csomag zselatin
4 evőkanál víz
4 evőkanál cukor
7 dkg margarin ,
4 evőkanál tejszínhab
Tetejére: 5 dl habtejszín , olvasztott csokoládé