megtekintve: 11 804 alkalommal
elkészítve: 188 alkalommal megfőztem én is
Kis cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval tésztát dagasztunk belőle. Duplájára kelesztjük. Ha megkelt, két részre osztjuk. Mindkét tésztát 3 vagy négy részre vesszük, kisodorjuk, megkenjük olvasztott zsírral, feltekerjük mint a bejglit, és összefonjuk. Én 4-es fonással csináltam. Sütőpapíros tepsibe fektetjük, ismét a duplájára kelesztjük. Tetejét megkenjük tojással, és 180 C fokos sütőben szép pirosra sütjük. ( gőzös sütőben)
sütési idő: 45 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Finom, puha, foszlós. Kiváló sonka mellé, vagy szendvicsekhez.
Két rúdhoz való:
75 dkg liszt
3 teáskanál só
2 tojás
1/2 kanál zsír
kb. 3-3,5 dcl tej
kis cukor
4 dkg élesztő
Kenéshez: olvasztott zsír.