megtekintve: 5 908 alkalommal
elkészítve: 122 alkalommal megfőztem én is
Tészta:
1. A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját kihabosítjuk a cukorral. Hozzákeverjük a lisztet, a kakaóport és két kanálnyit a felvert fehérjéből. A fehérjét spatulával óvatosan a sárgájás részhez öntjük, vigyázva, hogy ne törjön.
2. A tésztát bélelt nagy kockatepsibe töltjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük tűpróbáig. Ezután rácson teljesen hagyjuk kihűlni.
3. A piskótát 4 egyforma lapra vágjuk, egymás tejére helyezzük és késsel még egyenlőbbre faragjuk őket a széleinél. A lapokat vastagon megkenjük a krémmel és egymásra helyezzük őket, felülre a piskótát tesszük.
Krém:
4. A cukrászhabot keményre verjük, majd hozzáadjuk a mascarponét, a tojáslikőrt, a cukrot és a fűszerkeveréket, majd közepes fokozaton simává verjük.
Díszítés:
5. A habtejszínt a porcukorral kemény habbá verjük és bevonjuk vele a tortánkat. A fehér fondantot porcukros szilikonnyújtón vékonyra kinyújtjuk és magyal levél mintákat nyomunk ki belőle, a piros fondantból pedig masnit nyújtunk és apró golyócskákat készítünk. A leveleket és bogyócskákat 3-3 arányban a torta oldalára tapasztgatjuk, széleit pedig cukorgyönggyel nyomkodjuk végig, a masnit pedig a tetejére helyezzük.
sütési idő: 20 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: légkeverés
Videóreceptem megtalálhatjátok Facebookon: Picipiros Konyhája néven :)
Tészta:
10 db tojásfehérje
10 db tojássárgája
10 ek cukor
6 ek finomliszt
6 ek cukrozatlan kakaópor
Krém:
250 ml habtejszín
250 g mascarpone
50 ml tojáslikőr
1 csomag Bourbon vaníliás cukor
3 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
Díszítés:
250 ml habtejszín
2 ek porcukor
250 g cukorfondant (fehér)
200 g cukorfondant (piros)
6 ek cukorgyöngy (ezüst)