Warning: Undefined global variable $HAVI_V in /home/deishu/konnyugyorsreceptek_ver2/index.php on line 27
Könnyű Gyors Receptek - Ajándék csomag torta recept recept
Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Ajándék csomag torta recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 120 min
  • könnyû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 5 908 alkalommal

elkészítve: 122 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Picipiros

Elkészítése

Tészta:

1. A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját kihabosítjuk a cukorral. Hozzákeverjük a lisztet, a kakaóport és két kanálnyit a felvert fehérjéből. A fehérjét spatulával óvatosan a sárgájás részhez öntjük, vigyázva, hogy ne törjön.

2. A tésztát bélelt nagy kockatepsibe töltjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük tűpróbáig. Ezután rácson teljesen hagyjuk kihűlni.

3. A piskótát 4 egyforma lapra vágjuk, egymás tejére helyezzük és késsel még egyenlőbbre faragjuk őket a széleinél. A lapokat vastagon megkenjük a krémmel és egymásra helyezzük őket, felülre a piskótát tesszük.

Krém:

4. A cukrászhabot keményre verjük, majd hozzáadjuk a mascarponét, a tojáslikőrt, a cukrot és a fűszerkeveréket, majd közepes fokozaton simává verjük.

Díszítés:

5. A habtejszínt a porcukorral kemény habbá verjük és bevonjuk vele a tortánkat. A fehér fondantot porcukros szilikonnyújtón vékonyra kinyújtjuk és magyal levél mintákat nyomunk ki belőle, a piros fondantból pedig masnit nyújtunk és apró golyócskákat készítünk. A leveleket és bogyócskákat 3-3 arányban a torta oldalára tapasztgatjuk, széleit pedig cukorgyönggyel nyomkodjuk végig, a masnit pedig a tetejére helyezzük.

sütési idő: 20 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: légkeverés

Személyes jó tanács

Videóreceptem megtalálhatjátok Facebookon: Picipiros Konyhája néven :)

Hozzávalók

Tészta:

10 db tojásfehérje
10 db tojássárgája
10 ek cukor
6 ek finomliszt
6 ek cukrozatlan kakaópor

Krém:

250 ml habtejszín
250 g mascarpone
50 ml tojáslikőr
1 csomag Bourbon vaníliás cukor
3 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék

Díszítés:

250 ml habtejszín
2 ek porcukor
250 g cukorfondant (fehér)
200 g cukorfondant (piros)
6 ek cukorgyöngy (ezüst)

További receptek

Kövess minket a Facebookon is!