megtekintve: 8 101 alkalommal
elkészítve: 206 alkalommal megfőztem én is
A csirkemájat letisztítjuk, átmossuk, apró kicsi kockákra vágjuk, s besózzuk. Hozzákeverjük a zabpelyhet, a tojást, s összekeverjük.
A krumplit megpucoljuk, felkarikázzuk. A tepsibe öntjük az étolajat beleszórjuk a karikára vágott krumplit, besózzuk.
A csirkecombokat egyesével megtöltjük a csirkemájas töltelékkel, s hústűvel megtűzzük, hogy ki ne follyon a töltelék belőle. Utána besózzuk a csirkecombokat, majd nagyon jól megszurkáljuk a combokat, hogy sütés közben nehogy kidurranjon, s kifollyon a töltelék.
Ráöntjük a kis pohár vizet, letakarjuk alufóliával, s kb. másfél - 2 órát sütjük.
Félidőben megnézzük, s újra megszurkáljuk a csirkecombokat.
Utána levesszük az alufóliát a tepsiről, s még kb. jó fél órát sütjük a csirkecombokat, hogy szépen megpiruljon, megsüljön a tetejük.
Ha még nem pirult meg nagyon, akkor még visszarakjuk 10-20 percre.
Utána tálalhatjuk.
sütési idő: 2 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Fontos félidőben kivenni a tepsit és újra megszurkálni a csirkecombokat, nehogy kidurranjon, s utána megfordítani azaz a tepsi belső oldalát kívülre rakni, hogy egyformán átsüljön a hús és a krumpli is.
5 db egész csirkecomb
30 dkg csirkemáj
1 egész tojás
1 púpos evőkanál zabpehely (de lehet zsemlemorzsa is)
1 mokkáskanál só (a májhoz)
1 teáskanál só (a csirkecomb besózására)
1 teáskanál só (a krumplira)
1 kg krumpli
2 evőkanál étolaj
1 dl víz
5 db hústű