

megtekintve: 7 693 alkalommal
elkészítve: 169 alkalommal megfőztem én is
Kevés langyos tejben a cukrot az élesztőt elkeverni, felfuttatni, a margarint langyosítani, a tészta hozzávalóival együtt géppel símára keverni.
Kivajazott, lisztezett tepsibe önteni, 40 perciig keleszteni, majd a meggyet ( lehet cukrozni), mazsolát rászórni. Kb 30 perc sütés. A diót jobb, ha a sütés vége felé szórom a tetejére, akkor nem merül a tésztába és finomra pirul. Ha kihűlt lehet szeletelni, vaniliás cukorral megszórni.
Mielőtt a diót rászórom, megkenem kevés vajjal/ margarinnal, az azonnal ráolvad, és könnyebben rátapad a dió, amit kevés cukorral is lehet keverni.
Hagyni kell a tepsiben kihűlni, utána könnyebben lehet szeletelni.
Fél l tej, 2 dkg élesztő, 2 tojás, 2 evőkanál cukor, 6-8 dkg margarin, 2 evőkanál tejfől, fél citrom reszelt héja, 40 dkg liszt, a tetejére 3 fél marék fejtett meggy, 1 fél marék mazsola, 1 fél marék darabolt dió, 1-2 vaniliás cukor.