megtekintve: 7 428 alkalommal
elkészítve: 175 alkalommal megfőztem én is
A tésztához a vizet felforraljuk, beletesszük a zsírt, s ha elolvadt, hozzáadjuk a lisztet, sót. Addig keverjük kis lángon, míg az edény falától elválik a tészta. Levesszük a tűzről, és egyenként jól elkeverjük a tojásokkal. 1 órát pihentetjük. Sütőpapírral bélelt tepsire jó nagy diónyi darabokat teszünk ( habzsák), és gőzös sütőben 220 C fokon kb. 20 percig sütjük, ( ha már kapott egy kis színt) levesszük a hőfokot 200 C fokra, és még további 5 percet sütjük. ( ajtót nem nyitogatunk). Ha letelt sz idő, kikapcsoljuk a sütőt, résnyire nyitjuk az ajtót, és úgy hagyjuk kihűlni.
A krémhez a fele tejjel simára keverjük a tojások sárgáját 5 dkg cukorral, a pudingporral. A tojások fehérjét gőz felett 10 dkg cukorral keményre verjük. A másik fele tejet feltesszük, ha forró, beleöntjük a tojásos masszát, és sűrű krémmé főzzük. Levesszük a tűzről, még melegen belekeverjük a tojások kemény habját. Kissé hűlni hagyjuk.
A kihűlt tésztánk tetejét recés késsel levágjuk, a közepébe töltjük a vaníliás krémet, majd a keményre felvert tejszínhabot nyomunk a krémre, és ráhelyezzük a tészta kalapját. Porcukorral szórva tálaljuk.
főzési idő: 2 min
sütési idő: 30 min
hőfok: 220 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Hozzávalók az égetett tésztához.
2 dcl víz
10 dkg zsír
kevés só
20 dkg liszt
5 tojás
A krémhez:
5 tojás
6 dcl tej
15 dkg cukor
2 csomag Dr.Ootker vaníliás pudingpor
Tetejére 3 dcl tejszínhab