Torta háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Párduc keksz ( gluténmentes) recept

A recept értékelése: 2,4 pont
  • 120+ min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 767 alkalommal

elkészítve: 14 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Elkészítése

A kakaó kivételével a hozzávalókból rugalmas tésztát készítünk. Folpackba csomagolva egy-két órára a hűtőbe tesszük. 2 részre osztjuk a tésztát, az egyiket szintén két részre. A nagyobbik rész fehéren marad, az egyik kisebbik tésztába beledolgozzuk a kávéskanál kakaót, a másikba az evőkanál kakaót.
Megint hűtőben pihentetjük. Kivétel után a világosabbik tésztát 6 darabba vágjuk, kb. 25-30 cm-es rudat sodrunk belőle. Ugyanígy járunk el a sötétebbik tésztával is, amit kicsit kilapítunk, és belecsavarjuk a világos tésztát. Most a világos tésztát osztjuk 6 részre, kisodorjuk, kicsit lelapítjuk és belecsavarjuk a sötét rudakat. Egy folpackra tesszük : alulra 3 rúd, rá kettő, majd egy rúd. a Folpack-al felcsavarjuk, ismét megy a hűtőbe.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a kb. 8 mm -es szeletekre vágott kekszet, és 180 C fokos sütőben ( alsó-felső sütés) kb. 20 perc alatt szép világosra sütjük.

sütési idő: 20 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Személyes jó tanács

Finom omlós keksz, dobozban sokáig eláll.

Hozzávalók

250 gr gluténmentes liszt
125 gr puha margarin
125 gr porcukor ( vagy édesítő)
1 tojás
20 gr őrölt mandula ( dió)
1 kávéskanál kakaó
+ 1 evőkanál kakaó

Kövess minket a Facebookon is!