Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Túrós szelet recept

A recept értékelése: 4,3 pont
  • 75 min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 4 832 alkalommal

elkészítve: 151 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Elkészítése

A piskótalaphoz a tojásokat a cukorral habosra keverjük ( kb.10 perc), majd apránként hozzákeverjük a sütőporos lisztet. Két lapot sütünk, sütőpapírral bélelt nagy gáztepsiben.180 C fok, kb. 10 perc.
A töltelékhez a vízben keményre főzzük a vaníliás pudingot. A margarint habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk az összetört túrót, a kihűlt pudingot, simára keverjük. Tálcára tesszük az egyik piskóta lapot , megkenjük a megmelegített lekvárral, rákenjük a fele túrós krémet. A baba piskótát megmártjuk a szörpben ( esetleg likőrben), és ferdén -egymásra- kirakjuk a krém tetejét. Megkenjük a másik fele krémmel, rátesszük a másik piskóta lapot. Enyhén lenyomtatjuk, egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap a gőz fölött felolvasztott fehér csokit a sütemény tetejére kenjük. Ha megdermedt , hosszúkás szeletekre vágjuk.

főzési idő: 15 min
sütési idő: 2 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Személyes jó tanács

Nagyon finom, dekoratív, igazi ünnepi sütemény

Hozzávalók

2X 5 tojás
2X 5 kanál cukor
2X5 kanál liszt
2X 1/2 csomag sütőpor
Töltelék:
50 dkg túró
500 ml víz
2 zacskó dr. Ootker vaníliás pudingpor
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
4-5 kanál lekvár
375 gr gömbölyű babapiskóta
kevés szörp, vagy édes likőr
reszelt citromhéj ( opcionális)
1 csomag vaníliás cukor
Tetejére:
1 tábla fehér csokoládé

Kövess minket a Facebookon is!