Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Marcipánkrémes papagájszelet torta recept

A recept még nem lett értékelve
  • 60 min
  • könnyû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 5 176 alkalommal

elkészítve: 156 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: sebloeb

Elkészítése

Tészta: A tojást a cukorral és a margarinnal habosra keverjük. Apránként belekeverjük a tejfölt, a lisztet és a sütőport. A masszát három részre osztjuk. Egyikbe vaníliás cukrot, a másikba kakaóport, a harmadikba pudingport keverünk. 26 cm átmérőjű kör tortaformába adagoljuk a három színt, ettől lesz színes mikor megsül.

Krém: A tejből, cukorból és pudingporból elkészítjük a pudingot. A Liga margarint magában habosra keverjük, majd belekeverjük először a lereszelt marcipánmasszát, végül a kihűlt pudingot is.

sütési idő: 45 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alsó sütés

Személyes jó tanács

*Megjegyzés: Én a Liga-t használtam, de természetesen más margarin is jó. A krém felét használtam csak fel a tortához, amit kétfelé vágtam, de ha háromfelé vágjuk a tortát, akkor kell az egész adag krém.

Hozzávalók

Tésztához:
4 tojás,
30 dkg cukor,
1 Liga,
2 dl tejföl,
30 dkg liszt,
1 cs. sütőpor,
vaníliás cukor,
2 ek. kakaópor,
eper/puncs pudingpor

Krémhez:
1 csomag tejszínízű pudingpor,
1/2 liter tej,
4 ek. cukor,
25 dkg Liga,
10 dkg marcipánmassza

Kövess minket a Facebookon is!