megtekintve: 38 764 alkalommal
elkészítve: 204 alkalommal megfőztem én is
Elkészítés:
Először elkészítjük a tejfölös mártást. Összekeverjük a tejfölt a mustárral, a felaprított hagymával, sóval, borssal. Kicsomagoljuk a leveles tésztát és a tészta egy harmadát (a hosszabbik oldalán) 3-4 evőkanál tejfölös szósszal megkenjük, rátesszük a szeletelt sonkát és a reszelt sajtot. Az üresen maradt tésztát kb. 2 cm-es csíkokra vágjuk. A sonkás résztől kezdjük el felcsavarni a tésztát. A feltekert tésztát helyezzük át egy sütőpapírral bélelt tepsire, ahol egy koszorút formázunk belőle. Az összeillesztésnél kenjük meg tojással és nyomkodjuk össze a széleket, majd a tészta többi részét is kenjük meg a tojással.
Előmelegített sütőben 18 fokon, 25-30 percig sütjük.
A maradék tejfölös mártással kínáljuk, amibe mártogatni lehet a sonkás tésztánkat.
Gyors sütést kívánok!
sütési idő: 25 min
hőfok: 200 °C
Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta
150 g tejföl
só, bors
1 evőkanál mustár
1 szál újhagyma vagy pár szál snidling
6 szelet sonka
kb. 80 g reszelt sajt