

megtekintve: 1 489 alkalommal
elkészítve: 17 alkalommal megfőztem én is
1. A lisztet, keményítőt, szódabikarbónát, élesztőt, cukrot és a sót egy edényben átforgatjuk. Hozzáadjuk a margarint, tejet, almaecetet, tojásfehérjét, majd dagasztó gépben 3-5 percig, vagy pedig lisztes kézzel kb 5-8 percig dagasztjuk. A tésztánk ekkorra sima, puha és picit nedves lesz.
2. Bélelt kenyérformába helyezzük, nedves spatulával elsimítjük a tetejét, majd meleg helyen, folpackkal letakarva 45 percig kelesztjük.
3. Levesszük a tetejéről a fóliát, felszínét késsel mintázzuk, formázzuk, olvasztott vajjal átkenjük, esetleg szezámmaggal meghintjük.
4. Előmelegített sütőben 160 fokon kb 45-55 percig sütjük, amíg a felszíne aranyló nem lesz. Ha elkészült, elzárjuk a sütőt és nyitott sütőajtónál 10 percig még bent hagyjuk a sütőben. Becsomagolva tároljuk, vagy pedig felszeletelve le is fagyaszthatjuk.
sütési idő: 50 min
hőfok: 160 °C
Videóreceptem megtalálhatjátok Facebookon: Picipiros Konyhája néven :)
Tésztához:
- 420 g gluténmentes liszt
- 8 g instant élesztő
- 2 és 1/2 tk kukorica keményítő
- 1/4 ek szódabikarbóna
- 25 g kristálycukor
- 12 g só
- 355 ml langyos tej
- 56 g olvasztott, langyos margarin
- 1 tk almaecet
- 2 db szobahőmérsékletű tojásfehérje
Kenéshez:
- olvasztott margarin
- ízlés szerint szezámmag