megtekintve: 8 171 alkalommal
elkészítve: 200 alkalommal megfőztem én is
A sertéscombot felszeleteljük, besózzuk, majd kiklopfoljuk. A krumplikat megpucoljuk, felkarikázzuk. A hagymából, paprikából és paradicsomból lecsót készítünk. Utána a sertéscomb mindkét oldalát megsütjük 2-2 perc alatt, majd kuktában kb. 30 perc alatt puhára pároljuk. A krumplikat olajon megsütjük.
Ezután összeállítjuk az ételt. Egy nagyobb ovális jénaiba lerakosgatjuk a krumpli karikákat, amiket természetesen megsóztunk, őrölt köménymagot szórtunk rá.
A krumplikra ráhelyezzük a megpuhult sertéscombot, s ezekre pedig szépen ráhelyezzük a kész lecsót.
Azonnal fogyasztható...
főzési idő: 30 min
sütési idő: 40 min
80 dkg sertéscomb
1,5 kg krumpli
1 fej vöröshagyma
3 db fehérpaprika
3 db nagyobb paradicsom
só, őrölt kömény izlés szerint
1/2 liter olaj a sütéshez