

megtekintve: 9 188 alkalommal
elkészítve: 242 alkalommal megfőztem én is
Kevés langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. A száraz hozzávalókat ? a kakaó kivételével- összekeverjük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, összegyúrjuk, a vége felé hozzáadjuk az olvasztott vajat. Sima egynemű tésztává dagasztjuk. Kelesztjük. Ha megkelt kétfelé vesszük, az egyik feléhez hozzágyúrunk 1 kanál tejjel összekevert 2 kanál kakaót. Kicsit pihentetjük. A fehér tésztát 3 fele vesszük, kinyújtjuk. A kakaós tésztát 6 fele osztjuk, hosszú rudat sodrunk belőle, és 2-2 rudat a kinyújtott fehér tésztára teszünk. Feltekerjük, mint a bejglit, és a 3 szálat összefonjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe ( dobozba) tesszük, és ismét duplájára kelesztjük. Ha megkelt megkenjük a tetejét tojással, és 180 C fokos sütőben szép pirosra sütjük. ( kb. 40 perc alul-felül sütés) . Még melegen megkenjük meleg olvasztott vajjal, majd letakarva kihűtjük.
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Nagyon finom, foszlós puha, még 1-2 nap múlva is.
50 dkg liszt
3 dcl langyos tej
3 dkg élesztő
4-5 evőkanál cukor
1 tojás +1 sárgája
5 dkg olvasztott vaj
2 evőkanál kakaó