Torta háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Fehércsokis tejszíntorta recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 90 min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 4 731 alkalommal

elkészítve: 104 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Elkészítése

10 tojásból piskótát készítünk melyet egy 26 cm-es csatos tortaformában megsütünk.
Amikor a piskóta kihűlt, három egyenlő részre vágjuk. A tejszín ízű pudingot a tejjel csomómentesre keverjük, majd tűz felett besűrűsítjük, és hagyjuk kihűlni. A zselatint vízben feloldjuk, és a langyos pudinghoz keverjük.
A margarint a porcukorral és a tojássárgákkal habosra keverjük, majd a kihűlt pudinggal vegyítjük. A krémsajtot és habbá vert tejszínhabot óvatosan hozzákeverjük, majd az elkészült krémmel a torta lapjait megtöltjük, valamint a külső részét is befedjük vele. A fehér csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, majd a tortát bevonjuk vele.
Hűtőbe tesszük, majd amikor a csokoládé megdermedt tetszőlegesen kakaóporral, és csoki reszelékkel díszítjük.

Hozzávalók

A piskótához:
10 tojás
10 ek liszt
10 ek kristálycukor
1 cs vaníliacukor
1 cs sütőpor
2 ek olaj

A tejszínes krémhez:
2 cs tejszín ízű pudingpor
6 dl tej
1 ek étkezési zselatin
25 dkg mascarpone krémsajt
30 dkg porcukor
25 dkg Ráma
2 tojás sárgája
3 dl cukrozott habtejszín

Díszítéshez:
20 dkg fehér csokoládé, cukrozott kakaópor, csokireszelék

Kövess minket a Facebookon is!