

megtekintve: 12 593 alkalommal
elkészítve: 245 alkalommal megfőztem én is
A piskótához a tojásfehérjét kicsi sóval keményre verjük, kanalanként hozzáadva a cukrot., majd óvatosan hozzákeverjük a sütőporos lisztet . Sütőpapírral bélelt tepsiben elsimítjuk, (30x33 cm-es) 180 C fokra előmelegített sütőben megsütjük. ( tűpróba)
A krémhez a tojássárgát elkeverjük a pudingporral, vaníliás cukorral, apránként hozzáadva a tejet simára keverjük, majd sűrűre főzzük. Kihűtjük. A margarint a cukorral habosra keverjük, és a kihűlt tojásos krémmel szép simára habosra keverjük. A tepsibe visszatéve a piskótára kenjük a krémet. Tetejére keményre vert tejszínhabot simítunk, lehet a tetejére csorgatni tortabevonó csokoládét. Hűtőbe tesszük jó pár órára, majd kockára szeleteljük.
főzési idő: 10 min
sütési idő: 35 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
A piskótához:
8 tojás fehérje
8 evőkanál cukor
8 evőkanál liszt
1 csomag sütőpor
Krémhez:
8 tojás sárgája
2 csomag dr.Ootker vaníliás pudingpor
7 dcl tej
1 vaníliás cukor
25 dkg porcukor
25 dkg margarin
Tetejére:
5 dcl tejszínhab ( Hulala)
kis ét csokoládé