Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Tárkonyos palócleves recept

A recept értékelése: 3,7 pont
  • 90 min
  • egyszerû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 19 657 alkalommal

elkészítve: 146 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Edit

Elkészítése

A finomra aprított vöröshagymát és fokhagymát olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a felkockázott húst, és megpirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk őrölt paprikával, felöntjük egy kevés vízzel, és visszatesszük a tűzre. Hozzáadjuk a felaprított zöldpaprikát és a paradicsomot. Sóval, borssal, babérlevéllel és tárkonnyal ízesítjük. Takarék lángon lefedve főzni kezdjük.
A burgonyát és a répákat megtisztítjuk, és felkockázzuk. A zöldbabot ízlés szerinti darabokra vágjuk. Amikor a hús félpuha, hozzáadjuk a zöldbabot és a répákat, felengedjük kb. 1,5 liter vízzel, és majorannával és köménnyel ízesítjük. Kb. 15 perc múlva hozzáadjuk a burgonyát, és teljes puhulásig főzzük.
A tejfölt kikeverjük a liszttel, és hőkiegyenlítés után a leveshez adjuk. Újraforraljuk, és bőven megszórjuk felaprított friss petrezselyemmel. Végül pár csepp ecettel pikánsra ízesítjük.

főzési idő: 75 min

Hozzávalók

1 db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1/2 dl olaj
40 dkg sertéslapocka
őrölt paprika
1 db zöld paprika
1 db paradicsom

őrölt bors
2 db babérlevél
tárkony
30 dkg burgonya
10 dkg sárgarépa
10 dkg fehérrépa
50 dkg zöldbab
majoránna
1 csipet kömény
3 dl tejföl
1 ek liszt
1 csokor petrezselyem
3 csepp ecet

Kövess minket a Facebookon is!