Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Piskótatekercs különleges krémmel recept

A recept értékelése: 3,8 pont
  • 60 min
  • egyszerû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 15 542 alkalommal

elkészítve: 169 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: GyorsanSüti

Elkészítése

A piskótához a 4 tojás fehérjét 1 evőkanál vízzel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a 4 tojássárgáját, összekeverjük. Ezt követően beletesszük az 5 evőkanál cukrot, az 5 evőkanál lisztet és a 2 teáskanál sütőport és összekeverjük. Kész is a piskótatészta.
35*24 cm-es tepsit használtam, amit kibéleltem sütőpapírral. 180 fokon 20-25 percig sütjük.
Ha megsült, akkor lehúzzuk a sütőpapírt és megfordítjuk, hogy a sütőpapíros fele legyen majd a piskótatekercs külseje. Így, még melegen, konyharuhával feltekerjük a tésztát és hagyjuk kihűlni.

Krémhez összekeverjük a 250 g mascarpone-val a 200 g lekvárt és az egy zacskó instant zselatinport. Én most szeder lekvárt használtam, azért lett ilyen szép lila színe.
Ha kihűlt a tészta, kitekerjük a konyharuhából és rákenjük a krémet. Ezután szépen feltekerjük a tésztát. A tészta ?emlékezni? fog a feltekert alakra, így nem fog megtörni.

Gyors sütést kívánok!

sütési idő: 20 min
hőfok: 180 °C

Hozzávalók

Piskóta:
4 tojás
1 evőkanál víz
5 evőkanál cukor
5 evőkanál liszt
2 teáskanál sütőpor

Krém:
250 g mascarpone
1 csomag instant zselatinpor
200 g lekvár (én szeder lekvárt használtam)
+ ízlés szerint cukor/xilit, ha nem érzed elég édesnek (én nem tettem bele)

Videó az elkészítésről

Kövess minket a Facebookon is!