rejtvénylapok háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Étcsokis-szilvás keksz recept

A recept értékelése: 4,8 pont
  • 45 min
  • egyszerû
  • nagyon olcsó

megtekintve: 13 835 alkalommal

elkészítve: 298 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: KD Csapat

Elkészítése

A sütőt melegítsük előre 170 °C-ra.
A tésztához a lágy vajat robotgéppel habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral együtt. Ezután egyesével hozzáadjuk a

tojássárgákat, majd óvatosan beleforgatjuk az őrölt fahéjjal elkevert lisztet.
A kész masszát habzsákba töltjükt, és sütőpapírral fedett sütőlemezre 3-4 cm átmérőjű halmokat nyomunk belőle egymástól kellő

távolságra, mert terülni fognak.
Az előmelegített sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük, Amikor a széle elkezd picit barnulni, már jó.
A töltelékhez felforraljuk a tejszínt, beletesszük az apróra tördelt étcsokoládét, és addig kevergetjük, míg teljesen elolvad, majd kihűtjük és

kézi habverővel kissé kihabosítjuk. Hozzákeverjük a magozott, és apróra felkockázott szilvát is.
A keksz lapos felét megkenjük töltelékkel, majd ráborítunk egy másik kekszet.
Majd ha kész az összes, akkor vízgőz felett vagy mikróban megolvasztott csokoládéval rácsosan csurgatva díszítjük.

sütési idő: 8 min
hőfok: 170 °C

Hozzávalók

Hozzávalók 20-25 darabhoz:
A tésztához:
15 dkg vaj
15 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
5 tojássárgája
1 teáskanál őrölt fahéj
25 dkg liszt

A töltelékhez:
1 dl habtejszín
10 dkg étcsokoládé
10 dkg szilva

A díszítéshez:
10 dkg csokoládé

Videó az elkészítésről

Kövess minket a Facebookon is!