

megtekintve: 52 822 alkalommal
elkészítve: 555 alkalommal megfőztem én is
A sütőt melegítsük előre 170 °C-ra.
A tésztához a lágy vajat robotgéppel habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral együtt. Ezután egyesével hozzáadjuk a
tojássárgákat, majd óvatosan beleforgatjuk az őrölt fahéjjal elkevert lisztet.
A kész masszát habzsákba töltjükt, és sütőpapírral fedett sütőlemezre 3-4 cm átmérőjű halmokat nyomunk belőle egymástól kellő
távolságra, mert terülni fognak.
Az előmelegített sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük, Amikor a széle elkezd picit barnulni, már jó.
A töltelékhez felforraljuk a tejszínt, beletesszük az apróra tördelt étcsokoládét, és addig kevergetjük, míg teljesen elolvad, majd kihűtjük és
kézi habverővel kissé kihabosítjuk. Hozzákeverjük a magozott, és apróra felkockázott szilvát is.
A keksz lapos felét megkenjük töltelékkel, majd ráborítunk egy másik kekszet.
Majd ha kész az összes, akkor vízgőz felett vagy mikróban megolvasztott csokoládéval rácsosan csurgatva díszítjük.
sütési idő: 8 min
hőfok: 170 °C
A süteményt a KD csapat készítette, a Konyha rémei(c) sorozat keretében.
Hozzávalók 20-25 darabhoz:
A tésztához:
15 dkg vaj
15 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
5 tojássárgája
1 teáskanál őrölt fahéj
25 dkg liszt
A töltelékhez:
1 dl habtejszín
10 dkg étcsokoládé
10 dkg szilva
A díszítéshez:
10 dkg csokoládé