megtekintve: 9 997 alkalommal
elkészítve: 192 alkalommal megfőztem én is
A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, olajon lepirítjuk, majd hozzáadjuk a megtisztított és kockákra vágott csirkemájat. Jól átforgatjuk, meghintjük sóval, delikáttal és őrölt borssal, majd egy pici vízzel felengedjük, és fedő alatt megpároljuk. Egy másik edényben a rizst kevés olajon üvegesre pirítjuk, majd felengedjük vízzel, és egy kevés sóval, borssal ízesítjük. Amikor a rizs már majdnem kész hozzáadjuk a lecsepegtetett zöldborsót. A megpárolt csirkemájat összeborítjuk a borsós rizzsel, jól összeforgatjuk, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot. Tálaláskor a tányérokra kis kúpokat halmozunk, melyek tetejét megszórjuk egy kevés reszelt sajttal.
- 50 dkg csirkemáj
- 25 dkg rizs
- 10 dkg trappista sajt
- 1 dbz zöldborsó
- 1 fej vöröshagyma
- olaj, só, őrölt bors, delikát