megtekintve: 19 969 alkalommal
elkészítve: 297 alkalommal megfőztem én is
Elkészítés:
1. A lisztet összekeverjük a porcukorral és a sütőporral.
2. Az így kapott keverék felét egyenletesen beleszórjuk egy kivajazott, lisztezett tepsibe.
3. Meghámozzuk, és lereszeljük az almát. A reszelt alma levét kinyomkodjuk, és az almát egyenletesen rászórjuk a tepsire, és elsimítjuk. (Ne nyomkodjuk ki túlságosan az alma levét, mert akkor szárazabb lesz a sütemény.)
4. Az almát megszórjuk a vaníliás cukorral és ízlés szerint fahéjjal.
5. Az alma tetejére rászórjuk a lisztes keverék másik felét.
6. A tejben elkeverjük a tojásokat, majd vajat felolvasszuk,bele a tejes tojásba,rá a tésztára,kb 5 percig villával nagyon lassan, óvatosan böködd. 1 éjszakára tedd a hűtőbe.
7. Kb. 30-40 perc alatt készre sütjük. Jó étvágyat hozzá!
sütési idő: 30 min
hőfok: 180 °C
30-40 perc alatt készre sütjük. Jó étvágyat hozzá!
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
kb 25 x 35 ös tepsibe sütni
2 bögre liszt (4 dl)
2 bögre porcukor (4 dl)
1 cs sütőpor
1 kg alma
1 cs vaníliás cukor
fahéj ízlés szerint
3 dl tej
3 tojás
15-20 dkg vaj