

megtekintve: 3 014 alkalommal
elkészítve: 77 alkalommal megfőztem én is
A tésztához a tojást,sót, olajat, cukrot simára keverünk, hozzáadjuk a joghurtot, majd a lisztes sütőporral együtt rugalmas tésztát gyúrunk.
Az almát megpucoljuk, lereszeljük, a cukorral felfőzzük, hozzáadjuk a vajat, fahéjat, kihűtjük.
Sütőpapíron vékony téglalap alakra nyújtjuk a tésztát, 4 csíkot vágunk belőle, közepére egy csíkban ráteszünk a kihűlt almából, összecsípjük , és a hengereket 5-6 darabba vágjuk. Sütőpapíros tepsibe téve 180 C fokon kb. 20 perc alatt rózsaszínűre sütjük. Porcukorral tálaljuk.
főzési idő: 5 min
sütési idő: 20 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
1 tojás
pici só
2 kanál kukorica keményítő
60 gr cukor
50 ml olaj
2 kanál joghurt
? csomag sütőpor
25 dkg liszt
Töltelék:
3 db alma
cukor ízlés szerint
kis fahéj
1 lapos kanál vaj