Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Kakaós csiga ( Tangzhongal) recept

A recept értékelése: 3,8 pont
  • 120+ min
  • közepes
  • olcsó

megtekintve: 2 297 alkalommal

elkészítve: 12 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Elkészítése

A tangzhonghoz a tejet össze melegítjük a liszttel, amíg besűrűsödik. ( Nem kell főzni) hagyjuk kihűlni. A tésztához meleg cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, és a többi hozzávalóval + a tangzhonggal rugalmas tésztát gyúrunk, a zsiradékot a végén adjuk hozzá. Meleg helyen megkelesztjük. Ha megkelt téglalap alakúra nyújtjuk, kevés vízzel meg spricceljük, megszórjuk a cukros kakaóporral. Itt is kicsit meg spricceljük vízzel. Feltekerjük mint a bejglit, és körbe megkenjük vékonyan zsírral. Két ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és sütőpapíros tepsire tesszük, egymástól kicsit távolabb. A tetejüket itt is megkenjük vékonyan zsírral. ismét kelesztjük. 190 C fokos sütőben kb. 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük. Még forrón megkenjük kis cukros tejjel, ha kihűlt porcukorral megszórva tálaljuk.


sütési idő: 25 min
hőfok: 190 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Személyes jó tanács

Nagyon finom, puha foszlós a tésztája.

Hozzávalók

Hozzávalók a Tangzhonghoz:
40 gr liszt
240 ml tej
A tésztához:
60 dkg liszt
3 dkg élesztő
6 gr só
80 gr cukor
30 gr zsír
40 gr margarin
1 tojás + 1 tojás sárgája
120ml tej
A szóráshoz kakaópor
porcukor
kenéshez: kevés zsír

Kövess minket a Facebookon is!