

megtekintve: 7 590 alkalommal
elkészítve: 107 alkalommal megfőztem én is
A tangzhonghoz a tejet össze melegítjük a liszttel, amíg besűrűsödik. ( Nem kell főzni) hagyjuk kihűlni. A tésztához meleg cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, és a többi hozzávalóval + a tangzhonggal rugalmas tésztát gyúrunk, a zsiradékot a végén adjuk hozzá. Meleg helyen megkelesztjük. Ha megkelt téglalap alakúra nyújtjuk, kevés vízzel meg spricceljük, megszórjuk a cukros kakaóporral. Itt is kicsit meg spricceljük vízzel. Feltekerjük mint a bejglit, és körbe megkenjük vékonyan zsírral. Két ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és sütőpapíros tepsire tesszük, egymástól kicsit távolabb. A tetejüket itt is megkenjük vékonyan zsírral. ismét kelesztjük. 190 C fokos sütőben kb. 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük. Még forrón megkenjük kis cukros tejjel, ha kihűlt porcukorral megszórva tálaljuk.
sütési idő: 25 min
hőfok: 190 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Nagyon finom, puha foszlós a tésztája.
Hozzávalók a Tangzhonghoz:
40 gr liszt
240 ml tej
A tésztához:
60 dkg liszt
3 dkg élesztő
6 gr só
80 gr cukor
30 gr zsír
40 gr margarin
1 tojás + 1 tojás sárgája
120ml tej
A szóráshoz kakaópor
porcukor
kenéshez: kevés zsír