Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Amerikai csokis fánk recept

A recept értékelése: 3,9 pont
  • 90 min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 3 550 alkalommal

elkészítve: 76 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Elkészítése

Elkészítés: A tejet meglangyosítjuk a cukorral,majd beleszórjuk az élesztőt hagyjuk ,hogy felfusson.

Én most dagasztó géppel készítettem a dagasztó tálba szitáltam a lisztet elkevertem benne a sót,bele ütöttem a két tojást.

Hozzá öntöttem az élesztős tejet és a langyosra melegített vajat ,és a vaníliás cukrot .

Ha össze áll a tészta akkor ellenőrzőm milyen lett a tészta állaga ha megfelel akkor kiveszem a dagasztó tálból és lisztezett deszkán átgyúrom.

Egy tálba teszem a tetejét meghintem liszttel és konyharuhával letakarom kb egy órát kelesztem.

Majd kiborítom a lisztezett gyúró deszkára 1 cm vastagra kinyújtom és egy 8 cm átmérőjű pogácsa szaggatóval kiszaggatom.

A legkisebb pogácsa szaggatóval kiszúrom a közepét.


Konyharuhával letakarom 15 percig újra kelesztem.

Ha az olaj felmelegedett kellő hőmérsékletre akkor kisütjük a fánkokat , és kiszúrt közepét is.

Papírtörlőre kiszedjük . A sütésnél arra vigyázzunk ,hogy az olaj ne legyen túl forró mert akkor hirtelen sül a fánk és a közepe nyers marad.

Egy mély edényt félig megtöltünk vízzel feltesszük a tűzre majd belerakunk egy olyan tálat amíg nem ér bele a vízbe beletördeljük az ét csokit ,belerakjuk a vajat és az olajat .

Vízgőzfelet megolvasztjuk a csokit és egyenként bele mártjuk a fánkokat a tetejüket megszórjuk színes torta darával.

főzési idő: 5 min
sütési idő: 15 min
hőfok: 180 °C

Személyes jó tanács

Ha csokit olvasztunk vízgőzfelet akkor az edény ne érjen a vízbe az edény amiben van a csoki mert akkor a csoki megég.

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához: 500g liszt, 2 tojás, csipet só, 120g vaj, vagy margarin, 2 marék cukor,1 vaníliás cukor,1 csomag instant élesztő,2, 5 dl tej.

A bevonathoz: 100 g ét csoki, 50 vaj, 1 kávéskanál olaj, színes torta dara

Kövess minket a Facebookon is!