megtekintve: 3 550 alkalommal
elkészítve: 76 alkalommal megfőztem én is
Elkészítés: A tejet meglangyosítjuk a cukorral,majd beleszórjuk az élesztőt hagyjuk ,hogy felfusson.
Én most dagasztó géppel készítettem a dagasztó tálba szitáltam a lisztet elkevertem benne a sót,bele ütöttem a két tojást.
Hozzá öntöttem az élesztős tejet és a langyosra melegített vajat ,és a vaníliás cukrot .
Ha össze áll a tészta akkor ellenőrzőm milyen lett a tészta állaga ha megfelel akkor kiveszem a dagasztó tálból és lisztezett deszkán átgyúrom.
Egy tálba teszem a tetejét meghintem liszttel és konyharuhával letakarom kb egy órát kelesztem.
Majd kiborítom a lisztezett gyúró deszkára 1 cm vastagra kinyújtom és egy 8 cm átmérőjű pogácsa szaggatóval kiszaggatom.
A legkisebb pogácsa szaggatóval kiszúrom a közepét.
Konyharuhával letakarom 15 percig újra kelesztem.
Ha az olaj felmelegedett kellő hőmérsékletre akkor kisütjük a fánkokat , és kiszúrt közepét is.
Papírtörlőre kiszedjük . A sütésnél arra vigyázzunk ,hogy az olaj ne legyen túl forró mert akkor hirtelen sül a fánk és a közepe nyers marad.
Egy mély edényt félig megtöltünk vízzel feltesszük a tűzre majd belerakunk egy olyan tálat amíg nem ér bele a vízbe beletördeljük az ét csokit ,belerakjuk a vajat és az olajat .
Vízgőzfelet megolvasztjuk a csokit és egyenként bele mártjuk a fánkokat a tetejüket megszórjuk színes torta darával.
főzési idő: 5 min
sütési idő: 15 min
hőfok: 180 °C
Ha csokit olvasztunk vízgőzfelet akkor az edény ne érjen a vízbe az edény amiben van a csoki mert akkor a csoki megég.
Hozzávalók a tésztához: 500g liszt, 2 tojás, csipet só, 120g vaj, vagy margarin, 2 marék cukor,1 vaníliás cukor,1 csomag instant élesztő,2, 5 dl tej.
A bevonathoz: 100 g ét csoki, 50 vaj, 1 kávéskanál olaj, színes torta dara