Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Csupa sajtos zsemle recept

A recept értékelése: 4,0 pont
  • 120+ min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 3 044 alkalommal

elkészítve: 31 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Elkészítése

A hozzávalókból rugalmas sima tésztát gyúrunk. Az olajat a dagasztás végén adjuk hozzá. Letakarva kelesztjük. Ismét kicsit átgyúrjuk, megint kelesztjük. Ha megkelt 12 darabba vágjuk, gömbölyítjük, sütőpapírral bélelt tepsire téve megspicceljük vízzel, megszórjuk a tetejét sajttal, letakarva kelesztjük. ( kb. 1- 1 1/2 óra) 230 C fokra előmelegített gőzös sütőbe tesszük ( sütő aljába edényben vizet teszünk). a hőfokot azonnal levesszük 200 C fokra, 20-25 perc alatt szép rózsaszínűre sütjük. 10-12 perc sütés után kivesszük a gőzös edényt. Ha kisült ismét meg spricceljük vízzel.

főzési idő: 5 min
sütési idő: 20 min
hőfok: 200 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Személyes jó tanács

Hihetetlenül puha, nagyon finom zsemle.

Hozzávalók

Sütés előtti este előtészta:
130 gr liszt
2 gr élesztő
150 ml víz
Összekeverjük, lefedjük, és a konyhapulton hagyjuk másnap reggelig.
Tangzong :
30 gr liszt
200 ml víz
Felfőzzük, hogy sűrű legyen, másnap reggelig letakarva hagyjuk.
A tésztához valók:
Az előtészta + tangzong
440 gr liszt
10 gr élesztő
15 gr só
10 gr cukor
20 gr olaj
100 ml tej
12 dkg sajt
+ tetejére reszelt sajt

Kövess minket a Facebookon is!