Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Rizses-szőlős szelet recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 45 min
  • könnyû
  • olcsó

megtekintve: 6 964 alkalommal

elkészítve: 144 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Arizs65

Elkészítése

1. A piskótához vízgőz fölött megolvasztjuk az étcsokoládét a vajjal/margarinnal együtt. Az 5 egész tojást kettéválasztjuk, az 5 tojásfehérjét a cukorral együtt kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a 10 tojássárgáját, majd az olvasztott csokoládés keveréket.Végül beleforgatjuk a kakaóporral, sütőporral elkevert lisztet.
2. Sütőpapírral bélelt, kb 30x30 cm-es tepsiben egyenletesen elkenjük a masszát, és 180 C-fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt készre sütjük, amit tűpróbával ellenőrizünk. Miután kihűl, lehúzzuk róla a papírt, és 3 egyforma részre vágjuk.
3. A töltelékhez a rizst puhára főzzük a tejben, majd félretesszük hűlni. Ha kihűlt beleforgatjuk a felvert tejszínhabot, a porcukrot, a fahéjat, végül a hideg vízben megduzzasztott, majd (mikróban) felmelegített zselatint.
4. A krémből félreteszünk 3-4 evőkanálnyit. A piskótalapokat 2 rétegben megtöltjük úgy, hogy rétegenként felhasználjuk a 15 dkg szőlőt fele-fele arányban. Végül a félretett krémmel lekenjük a tetejét, majd hűtőszekrénybe tesszük dermedni. Tálalás előtt szőlőszemekkel díszítjük.

sütési idő: 15 min
hőfok: 180 °C

Hozzávalók

12-15 szelethez

A piskótához:
5 dkg étcsokoládé
4 dkg vaj/margarin
5 tojás + 5 tojássárgája
12 dkg cukor
4 dkg sötét, cukrozatlan kakaópor
fél csomag sütőpor
10 dkg liszt

A töltelékhez
10 dkg rizs
2,5 dl tej
10 dkg porcukor
5 dl hideg habtejszín habbá verve
1 tk őrölt fahéj
fél dl víz
1 tk zselatin
15 dk szőlő + 15 dk a díszítéshez

Kövess minket a Facebookon is!