

megtekintve: 12 556 alkalommal
elkészítve: 198 alkalommal megfőztem én is
első lépes : a tojásokat ketté választjuk,a sárgájába rakjuk a lisztet és a sütőport,a fehérjét kemény habbá verjük a cukorral,összekeverjük kuglóf formába öntjük és előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.
második lépes: Ha megsült hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt kiburítjuk egy tetszőleges szép tálcára,mert ugyanis már onnan nem tudjuk megmozdítani.
harmadik lépes: 3 felé vágjuk a piskótát. A pudingot a tejjel és a cukorral megfőzzük és belekeverjük a margarint. ( ÉN ÚGY SZOKTAM HOGY NEM VÁROM MEG AMÍG KIHŰL A PUDING MÁR IS BELERAKOM A MARGARINT.) Így sokkalta lágyabb lesz a krém.Megtöltjük a tortánkat...én úgy csináltam hogy az alsó sorra tiramisu pudingot raktam a felső sorra meg habtejszínt.Ha ez meg van a babát lefóliázom és belerakom a kuglófba,igaz ki kell tömni 1 kis tésztával, amit mondjuk lefaragtunk a piskótánkból. Utána felverem a habtejszínt cukorral és rózsákat nyomkodok a a kuglóf külsejére,ami a szoknyája lesz.Tetszőlegesen lehet színezővel színezni és nagyon jó mintákat is lehet kihozni belőle. Én a legegyszerűbbet választottam,fehér maradt.
sütési idő: 25 min
hozzávaló 6 db tojás
hozzávaló 6 evőkanál liszt
hozzávaló 6 evőkanál cukor,1 csomag sütőpor. Krém:fél l tej 5 evőkanál cukor,2 cs. tetszőleges puding, 25dkg margarin, fél l habtejszín.