megtekintve: 8 520 alkalommal
elkészítve: 272 alkalommal megfőztem én is
Az összemorzsolt, vagy aprított babapiskótát elkeverjük a langyos
vajjal és mézzel.
Egy 26 cm -es torta kikenjük olajjal, beleöntjük a morzsát majd kanál segítségével bele nyomkodjuk.
A mascarponét a tejfölt, a cukrot,a reszelt citrom héját, a tojások sárgáját a puding port kikeverjük.
A tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük majd apránként hozzáadjuk a masszához.
A fele tölteléket a babapiskótás alapra kanalazzuk és kirakjuk a Túró Rudikkal.
A maradék krémet egyenletesen elsimítjuk a tetejére.
Előmelegített sütőben 180 C fokon kb. 40 perc alatt megsütjük.
A formában hagyjuk kihűlni.
Majd a felvert tejszín habot habzsákba tesszük és feldíszítjük a tortát, meglocsoljuk csoki öntettel,és meg szórjuk dekor cukorral.
sütési idő: 40 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: légkeverés
Minden esetben meg kell várni, hogy a torta kihűljön, mert különben nem lehet szeletelni, szétesik.
30 dkg babapiskóta,
10 dkg vaj,vagy margarin,
2 evőkanál méz.
6 db túró rúdi,
15 dkg cukor,
25 dkg mascarpone
25 dkg tejföl
2 evőkanál vaníliás pudingpor
3 db tojás
2 csomag vaníliás cukor
egy citrom reszelt héja
2 dl cukrász tejszín
csoki öntett