megtekintve: 12 074 alkalommal
elkészítve: 273 alkalommal megfőztem én is
A cukrot a tejbe szórjuk, langyosra melegítjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Ha felfutott, hozzáadjuk a lisztet, a csipet sót, a rumot, a tojások sárgáját. Elkezdjük dagasztani, közben apránként adagoljuk hozzá a felolvasztott margarint, amibe 1 teáskanál étolajat is teszünk. Addig dagasztjuk, amíg elválik a kezünktől. Közepesen lágy tésztát kapunk. Meglisztezzük a tetejét, letakarjuk egy konyharuhával, 30 percig kelesztjük.
A megkelt tésztát kinyújtjuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Ismét letakarjuk, és 20 percig kelesztjük.
Nem túl forró olajban az egyik oldalát fedő alatt sütjük, majd megfordítva, a másikat fedő nélkül - szép pirosra. Papírtörlőre kiszedjük, lecsepegtetjük.
Még forrón megtöltjük a fánkok közepét sárgabaracklekvárral vagy meggydzsemmel, megszórjuk porcukorral, és azonnal tálaljuk
A dzsemeket Magam főztem,a saját termésünkből
sütési idő: 15 min
hőfok: 180 °C
Kiszaggatjuk Ismét letakarjuk, és 20 percig kelesztjük.
60 dkg liszt
2,5 dl tej
2,5 dkg élesztő
csipet só
1 evőkanál rum
8 dkg margarin
2 db tojás sárgája
1 marék cukor
olaj a sütéshez
A tálaláskor:
sárgabaracklekvár vagy meggydzsem
porcukor