Marlenka háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Hagyományos Szalagos Fánk recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 15 min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 6 214 alkalommal

elkészítve: 116 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Elkészítése

A cukrot a tejbe szórjuk, langyosra melegítjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Ha felfutott, hozzáadjuk a lisztet, a csipet sót, a rumot, a tojások sárgáját. Elkezdjük dagasztani, közben apránként adagoljuk hozzá a felolvasztott margarint, amibe 1 teáskanál étolajat is teszünk. Addig dagasztjuk, amíg elválik a kezünktől. Közepesen lágy tésztát kapunk. Meglisztezzük a tetejét, letakarjuk egy konyharuhával, 30 percig kelesztjük.

A megkelt tésztát kinyújtjuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Ismét letakarjuk, és 20 percig kelesztjük.

Nem túl forró olajban az egyik oldalát fedő alatt sütjük, majd megfordítva, a másikat fedő nélkül - szép pirosra. Papírtörlőre kiszedjük, lecsepegtetjük.

Még forrón megtöltjük a fánkok közepét sárgabaracklekvárral vagy meggydzsemmel, megszórjuk porcukorral, és azonnal tálaljuk



A dzsemeket Magam főztem,a saját termésünkből

sütési idő: 15 min
hőfok: 180 °C

Személyes jó tanács

Kiszaggatjuk Ismét letakarjuk, és 20 percig kelesztjük.

Hozzávalók

60 dkg liszt
2,5 dl tej
2,5 dkg élesztő
csipet só
1 evőkanál rum
8 dkg margarin
2 db tojás sárgája
1 marék cukor
olaj a sütéshez
A tálaláskor:
sárgabaracklekvár vagy meggydzsem
porcukor

Kövess minket a Facebookon is!