

megtekintve: 7 902 alkalommal
elkészítve: 191 alkalommal megfőztem én is
Tészta:
1. A tejet meglangyosítjuk,beletesszük a cukrot és az élesztőt.Meleg helyen felfuttatjuk.
2. Amíg az élesztő kel egy tálba szitáljuk a lisztet,hozzáadjuk a sót.Az olvasztott,de kihűlt vajhoz keverjük a tojást és a joghurtot,majd a liszthez hozzáöntjük. Ha felfutott az élesztő azt is a liszthez adjuk és kézi mixer segítségével jól kidolgozzuk a tésztát.
3. Meleg helyen kb. 50 percig kelesztjük.
4. Ha megkelt a tésztánk jól belisztezett nyújtódeszkára borítjuk és 16 részre osztjuk. Mindegyik részt kb. 15x4 cm-es téglalap alakúra nyújtjuk és a gesztenyés töltelékkel megkenjük.Ezután feltekerjük majd egy éles késsel hosszában ketté vágjuk,de a végén kb. 2 cm-es darabot egyben hagyunk.Majd a két szárat külön-külön befelé feltekerjük csiga alakra.Tojással lekenjük mindegyik szívet.
5. Előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. Tálaláskor porcukorral meghintjük.
Töltelék:
A szoba hőmérsékletű vajat a porcukorral habosra keverjük,majd hozzáadjuk a gesztenyemasszát.Habosra keverjük.
sütési idő: 20 min
hőfok: 165 °C
sütési mód: légkeverés
Tészta:
60 dkg finomliszt
1 csipet só
3 ek cukor
2 db tojás
150 g joghurt
8 dkg vaj (olvasztott)
2.5 dl tej
3 dkg élesztő
Töltelék:
25 dkg gesztenyemassza
10 dkg vaj
5 dkg porcukor