megtekintve: 7 213 alkalommal
elkészítve: 70 alkalommal megfőztem én is
A fűszereket keverjük jól össze és tegyük egy jól zárható dobozba. Célszerű felhasználás előtt 1 ? 2 nappal elkészíteni, hogy az ízek jól összeérjenek.
A csirkemellet alaposan megmossuk és felvágjuk tetszőlegesen kisebb - nagyobb csíkokra. A húst bepácoljuk az általunk elkészített fűszerkeverékkel. A fűszerkeverékhez hozzáadjuk a három evőkanál olajat és alaposan bedőrzsöljük a husokat hogy a rostok jól magukba szívják a fűszerek ízét. Hagyjuk állni 20 percet és azután süssük készre serpenyőben.
A szószt célszerű időben elkészíteni és lehűteni. A joghurtot keverjük össze a tejföllel és fűszerezzük ízlés szerint.
A burgonyát hámozzuk meg vágjuk fel a kívánt méretre és forró olajban süssük ki.
Jó étvágyat!
400 g csirkemell
3 evőkanál olaj
burgonya
zöldségmix: lilakáposzta, saláta, rukkola, kígyóuborka, lilahagyma, paradicsom ízlés szerint
öntethez:
400 g görög joghurt
3 evőkanál tejföl
só bors
hozzávalók a fűszerkeverékhez:
1 teáskanál oregánó
1 teáskanál kakukkfű
1 teáskanál fokhagyma granulátum
1 teáskanál római kömény
? teáskanál őrölt kömény
1 teáskanál csípős paprika
1 evőkanál csemege pirospaprika
1 evőkanál só