rejtvénylapok háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Diplomaosztóra ( rumos dió-csokoládé) recept

A recept értékelése: 2,5 pont
  • 120+ min
  • közepes
  • drága

megtekintve: 72 alkalommal

elkészítve: 2 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Szavazok

Havi receptverseny

Ez a recept részt vesz a havi receptbeküldő versenyben. Szavazz rá ha tetszik





További receptek...

Elkészítése

18 cm-es:
A piskótához az egész tojásokat habosra keverjük, fokozatosan hozzáadva a cukrot, a vizet. Ha már könnyű habos ( kb. 8-10 perc) kézi habverővel hozzáadjuk a sütőporos lisztbe kevert kakaós keveréket. Papírral bélelt tortaformába öntjük, és 180 C fokos sütőben sütjük. Kb. 30 perc ( tűpróba) A formában hagyjuk kihűlni.
A krémhez a csokoládékat összetörjük, és annyi tejszínt adunk hozzá, hogy épp ellepje. Lassú tűzön egyneművé keverjük. Kihűtjük. A maradék habot keményre verjük, és óvatosan fokozatosan keverjük hozzá a csokis masszát. A tortát 3 lapba vágjuk, és betöltjük, úgy hogy a tetejére, és oldalára is kerüljön. Tetejét tortabevonóval vonjuk be. Oldalát buborékfóliás csokival díszítettem.
26 cm-es:
A pudingot keményre főzzük a vízben (tejben) és kihűtjük. A margarint kikeverjük a cukorral, majd a kihűlt margarinnal habosra keverjük. Adunk hozzá egy jó kupica rumot. Fakanállal hozzákeverjük a darált diót.
A piskóta laphoz a tojássárgát a cukorral a vízzel sűrűre keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, és a darált diót. A fehérjékből vert habot óvatosan hozzáadjuk.
Sütőpapírral bélelt 26 cm-es ( 24) tortaformában megsütjük, kb. 40 perc. ( tűpróba)
A piskótát 3 lapba vágtam , megtöltöttem a krémmel, az oldalát is. A tetejét olvasztott csokival öntöttem le , és buborék fóliás csokival díszítettem az oldalát.
A sapkát papundekliből készítettem, és bevontam fondattal.

főzési idő: 10 min
sütési idő: 2 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Személyes jó tanács

A torta oldalára: a lap magasságával és körfogatával megegyező csíkot vágunk a buborék fóliából. Lekenjük olvasztott csokival, ha már megkötött ( de még teljesen szilárd) a torta oldalára simítjuk,majd óvatosan lezúzzuk a fóliát.

Hozzávalók

Hozzávalók a piskótához ( 18 cm-es) (felső )
4 tojás
12,5 dkg liszt
12,5 dkg porcukor
1/2 csomag sütőpor
2 kanál kakaópor
4 kanál meleg víz
A töltelék hozzávalói:
5 db ( 15 dkg ) sportcsoki
1/2 liter Hulala
Tetejére: 1/2 tábla tortabevonó
kis rum, vagy aroma

Hozzávalók a piskótához:26 cm (alsó)
6 tojás
6 kanál víz
20 dkg kristálycukor
14 dkg liszt
1 csomag vaníliás cukor
1/2 cs sütőpor
4 dkg dió
A krém hozzávalói:
25 dkg margarint
25 dkg cukor
1 vaníliás cukor
15 dkg darált dió
1 zacskó Dr.Ootker vaníliás pudingport
3 dc víz ( tej)
rum, vagy aroma
Hozzávalók a piskótához:26 cm (alsó)
6 tojás
6 kanál víz
20 dkg kristálycukor
14 dkg liszt
1 csomag vaníliás cukor
1/2 cs sütőpor
4 dkg dió
A krém hozzávalói:
25 dkg margarint
25 dkg cukor
1 vaníliás cukor
15 dkg darált dió
1 zacskó Dr.Ootker vaníliás pudingport
3 dc víz ( tej)
rum, vagy aroma

Kövess minket a Facebookon is!